English Version

7 července 2000

Pokročilá technologie a životní prostředí

Renault, oficiální partner závodu
'The Race / La course du Millénaire'

Renault se stal oficiálním partnerem jachtařského závodu 'The Race', závodu v obeplutí zeměkoule, závodu organizovaném pro výjimečné jachty s osádkami schopnými navigovat nonstop bez jakékoliv pomocí zvenčí. Tato událost se uskuteční 21. prosince 2000. Kromě kombinace pokročilých technologií a péče o životní prostředí, je tento závod 'bez omezení' postaven zejména na takových hodnotách, jako je odvaha a schopnost nahlížet zpět do minulosti jako jakési jádro identity francouzských výrobců.

Renault se stal oficiálním partnerem závodu 'The Race', závodu 'bez mezení', který slibuje být přehlídkou technologií na snad nejúžasnějších závodních jachtách naší planety. Námořním architektům, inženýrům a kapitánům, oproštěným od omezení technických předpisů, byla dána možnost navrhnout a vyrobit lodě svých snů, které s tímto závodem vstoupí do nového tisíciletí. Tato plavidla vybavená nejmodernější technologií, často volně srovnávaná svou technikou s vozy Formule 1, mají mít délku mezi 30 a 40 metry, budou schopny vyvinout maximální rychlost do 40 uzlů za hodinu a zdolat vzdálenost okolo 600 mílí během 24 hodin. Tento výjimečný non-stop závod kolem země bude odstartován 21. prosince 2000 v Barceloně ve Španělsku.

Jako směs sportu, dobrodružství a inovací spojuje tento závod své hodnoty s hodnotami Renaultu obecně. Z toho všeho vyplynul přirozený krok francouzského výrobce automobilů spojit své jméno s tímto prestižním závodem který klade důraz na kombinaci pokročilých technologií a životního prostředí. President tohoto závodu, pan Bruno Peyron, je poctěn rozhodnutím Renaultu stát se oficiálním partnerem tohoto závodu: "Jsme nesmírně potěšeni uvítat na palubě takovou dynamickou a novátorskou společnost, se kterou se můžeme podělit o mnoho obecných ideálů včetně zájmu o bezpečnost a kvalitu."

Toto není poprvé, kdy se Renault angažuje v námořní oblasti. Nemusíme jít tak daleko do minulosti a objevíme, že Renault navrhoval a vyráběl motory pro říční a námořní lodě. Na posledním pařížském veletrhu lodí představili designéři Renaultu ve spolupráci s lodními architekty Van Peteghem & Lauriot Prévost 'Concept Cat' , prototyp katamaránu. Taková spolupráce odlišných oborů je účelná v souvislosti s přístupem Renaultu k inovacím, zvláště pokud jde o podobnosti, které se mohou vyskytnout při vývoji automobilů a jacht. Podobně jako v závodech vozů Formule 1 je závod v jachtingu jakousi nepopiratelnou arénou prahnoucí po vysoké výkonnosti a volající po zvláštním zájmu zvláště v oblastech vývoje nových materiálů, spolehlivosti techniky a aerodynamiky.

Kontaktní osoby:

'The Race':